Lasersnijden

Meerdere mogelijkheden voor klant specifiek lasersnijden bij Meijer Metal

Lasersnijden is het snijden van plaatwerk met behulp van een laserstraal en is bij Meijer vaak de eerste bewerking voor een reeks van daarop volgende bewerkingen. Meijer loopt graag met uw vakmensen de tekeningen na en kunnen in overleg worden aangepast en of worden aangevuld zodat het werkstuk optimaal en zo efficiënt mogelijk kan worden geproduceerd. Het eindresultaat is met behulp van lasersnijden vrijwel braamvrij, zeer nauwkeurig en zonder beschadigingen aan het oppervlak van de plaat. Ook platen met een folie kunnen met lasersnijden probleemloos worden gesneden. Het snijproces bij lasersnijden vraagt vrijwel geen insteltijd waardoor kleine series ook zeer geschikt zijn. Daarnaast kan met speciale software de plaat optimaal worden ingedeeld met een minimum aan materiaalverlies.

Voor het lasersnijden van staal, aluminium en roestvaststaal beschikt Meijer over moderne Bystronic Byspeed lasers. Deze lasers kunnen zijn voorzien van een eigen beladings- en ontladingsunit met automatische wisseltafels. Eén laserinstallatie wordt specifiek ingezet voor RVS delen om galvanische corrosie te voorkomen.

Nadat de halffabricaten uit de plaat zijn gelaserd kunnen deze direct vanaf de uitvoerunit worden gerangschikt op een pallet door gebruik making van een sorteer units. Zodra alle halffabricaten gesorteerd staan op een pallet wordt de pallet in een buffermagzijn (lade-toren)gezet zodat het systeem autonoom gedurende een lange tijd kan worden ingezet.

Kom met ons in contact

Wilt u meer weten over samenstellingen

Waarom lasersnijden bij Meijer Metal

  • Hoge mate van efficiency (kostenreductie) door ‘Nesting Software’
  • Controle op, en optimalisatie van, maakbaarheid van producten
  • De mogelijkheid tot een 24-uurs productie
  • Geautomatiseerd en gerobotiseerd productieproces
  • Dagelijkse levering mogelijk
  • Geautomatiseerd inlezen van werktekeningen

Lade-Toren

Sorteer Unit

Laser Machines

Materialen Koolstofstaal, dikte 0,75-20 mm, Sednzimir, dikte, Aluminium, dikte 1-3 mm, Roestvaststaal, 0,75-12 mm

Maximale afmetingen 2980×1480  mm, maximaal 10 mm, 2976×1476   mm, maximaal 12 mm, 2970×1470   mm, maximaal 15 mm, 2960×1460  mm, maximaal 20 mm

Laser machines

  • Bystronic Fiber Byspeed 8000 In combinatie met Sorteer Unit: ASTE4SORT In combinatie met Lade-Toren en Buffermagazijn.
  • Bystronic Fiber Byspeed 6000 In combinatie met Sorteer Unit: ASTE4SORT In combinatie met Lade-Toren en Buffermagazijn.
  • Bystronic CO2 Byspeed 3015

Mogen wij uw partner worden in samenstellingen, omkastingen, framebouw en assemblage?

Contact Us

Please fill in your question and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.