Platenlasers

Lasersnijden is het snijden van plaatwerk met behulp van een laserstraal. Het is een snelle en gemakkelijke manier om platen van het juiste contour en gatenpatroon te voorzien. Het eindresultaat is met behulp van lasersnijden vrijwel braamloos, zeer nauwkeurig en zonder beschadigingen aan het oppervlak van de plaat. Ook platen met een folie kunnen met lasersnijden probleemloos worden gesneden. Het snijproces bij lasersnijden vraagt vrijwel geen insteltijd waardoor kleine series ook zeer geschikt zijn. Daarnaast kan met speciale software de plaat optimaal worden ingedeeld met een minimum aan materiaalverlies.

Voor het lasersnijden van staal, aluminium en RVS beschikt Meijer over vier moderne Bystronic Byspeed lasers. Deze lasers zijn allemaal voorzien van een beladings- en ontladingsunit met automatische wisseltafels. Eén laserinstallatie wordt specifiek ingezet voor RVS delen.

De maximale plaatafmeting die bewerkt kan worden door lasersnijden bedraagt 3.000 x 1.500 mm. De lasersnijmachines kunnen t/m maximaal 20 mm dik snijden in staal, 15 mm in RVS en 3 mm in aluminium.

Kom met ons in contact

Wilt u meer weten over samenstellingen? 

Benieuwd naar ons machinepark?

Mogen wij uw partner worden in samenstellingen, omkastingen, framebouw en assemblage?

Contact Us

Please fill in your question and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.