Bewerkingen

BEWERKINGEN BIJ MEIJER METAL

Of het nu gaat om samenstellingen, omkastingen, framebouw of assemblage; hier zijn altijd bepaalde werkzaamheden aan gekoppeld. Vaak bestaat een product uit verschillende werkzaamheden zoals laser-snijden, tappen, zetten en lassen om het vervolgens te assembleren. Hieronder ziet u een overzicht van de verschillende bewerkingen die mogelijk zijn bij Meijer.

Kom met ons in contact

Wilt u meer weten over samenstellingen? 

Platenlaser

Voor het lasersnijden van staal, aluminium en RVS beschikt Meijer over moderne Bystronic  Fiberlasers. Deze lasers zijn allemaal voorzien van een beladings- en ontladingsunit met automatische wisseltafels. Één laserinstallatie wordt specifiek ingezet voor RVS delen.

Buizenlaser

Meijer behoort tot een van de grotere specialisten in het bewerken van buis en koker in staal, RVS en aluminium. Met behulp van 2 zeer moderne lasersnijders, speciaal voor kokers en buizen, maken wij zeer uiteenlopende producten.

Slijpen

Voor het ontbramen of kanten breken van staal en RVS laser gesneden plaatwerkdelen gebruikt Meijer een Paul Ernst- slijpmachine. Deze machine is zeer geschikt voor oxideverwijdering, ontbramen en kantafronding.

Boren/tappen

Meijer heeft diverse machines staan voor het boren, tappen of soevereinen in staal, RVS en aluminium. Onze boor- en tapmachines voldoen aan hoge eisen, waarbij onze machines in staat zijn om te kunnen boren en tappen in één opstelling.

Zetten/Kanten

Het zetten/kanten van plaat is een specialiteit van Meijer. Ervaren en deskundige medewerkers hebben hierbij de beschikking over maar liefst 14 kantbanken wat Meijer tot één van de grootste in Nederland maakt. Voor de juiste kwaliteit houden wij RVS en Staal altijd gescheiden.

Staal lassen

Voor het lassen van staal heeft Meijer een uitgebreide productieruimte ter beschikking. Er zijn in totaal 20 werkplekken aanwezig. MIG-lassen, MAG-lassen en TIG-lassen behoren tot onze mogelijkheden. Deze processen kunnen ook toegepast worden bij RVS en aluminium producten.

RVS lassen

Voor het lassen van RVS beschikken wij over 10 werkplekken die in een aparte, afgescheiden hal staan. Dit is voornamelijk een eis bij onderdelen voor machines in de voedselindustrie. Hierin is hygiëne van groot belang. Wij kunnen uw RVS samenstellen tot het beste eindresultaat.

Robot lassen

Wanneer u te maken heeft met grote aantallen van een product met een hoog repeterend karakter, kunt u ervoor kiezen dit op een lasrobot te laten lassen bij Meijer Metal. Wij beschikken over totaal 5 robots, die allemaal kunnen worden ingezet voor RVS.

Assemblage

Meijer produceert niet alleen onderdelen en gelaste constructies, maar bouwt ze ook af tot eindproduct. Monteert mechanische componenten, test het geheel en verpakt het volgens uw specificaties.

Nabewerkingen

Meijer heeft als hoogste doel het ontzorgen van zijn klanten. Daarom verzorgt Meijer de productie van begin tot eind, inclusief plaatnabewerking zoals bijvoorbeeld verzinken, lakken of epoxeren.

Voor al deze verschillende facetten hebben wij diverse vaste partners.

Robot Frezen

Meijer beschikt over diverse CNC gestuurde freesmachines voor kleine en middelgrote series maar heeft ook twee frees cellen voor grote series die geautomatiseerd en gerobotiseerd zijn. De freesmachines worden in dit geval door beladingsrobots voorzien van halffabricaten en zodra het werkstuk(-ken) klaar zijn door de robot uit de freesmachine gehaald.

Mogen wij uw partner worden in samenstellingen, omkastingen, framebouw en assemblage?

Contact Us

Please fill in your question and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.