Zetten / Kanten (Manueel / Gerobotiseerd)

ZETTEN / KANTEN BIJ MEIJER METAL

Het zetten, ook wel kanten en/of buigen genoemd van een plaat is een specialiteit van Meijer Metal. Ervaren en deskundige medewerkers hebben hierbij de beschikking over maar liefst 14 kantbanken wat Meijer Metal tot één van de grootste plaatbewerkers in Nederland maakt. Van deze machines worden vier stuks alleen voor rvs-producten ingezet. Voor kleine en/of grote lasergestuurd hoekmetingsysteem zodat de nauwkeurigheid van het zetwerk optimaal is.

Voor repeterende en/of grote series kan Meijer binnenkort gebruik maken van een zogenaamde buig-cel. De kantbank werkt in dit geval samen met een robot die het materiaal steeds onder het zet-mes verplaatst waardoor het een onbemand systeem is geworden. Het zogenaamde robotkanten kan met AGV’s samenwerken. De AGV’s kunnen de kantbanken continu voorzien van halffabricaten vanuit een buffermagazijn waardoor een constante flow van productie kan worden gewaarborgd. Er zijn geen verstoringen vanuit menselijk falen en kan de buig-cel 24/7 produceren. Het concept van kanten/buigen/zetten met gebruikmaking van robots en buffermagazijn is een buitengewoon efficiënt middel een optimale productieomgeving welke niet afhankelijk is van menselijk falen.

Klanten die een gebogen profiel (buis) willen hebben met een extra bewerking zoals een lasbewerking kunnen ook bij Meijer Metal terecht.

Kom met ons in contact

Wilt u meer weten over samenstellingen

Mogen wij uw partner worden in samenstellingen, omkastingen, framebouw en assemblage?

Contact Us

Please fill in your question and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.