Historie

HISTORIE MEIJER 

De geschiedenis van Meijer gaat terug naar 1921. In dat jaar start grootvader Hendrik Meijer in Sint Jacobiparochie een loonbedrijf. In latere jaren wordt dit uitgebreid met een machinefabriek en constructiewerkplaats. Begin jaren ‘80 wordt onder leiding van kleinzoon Sjoerd Meijer een omslag gemaakt en blijven er drie activiteiten over: plaatwerkbewerking, speciaalmachinebouw en het bouwen van voorzetapparatuur voor heftrucks, het huidige Meijer Handling Solutions (voorheen MSE-Forks).
Vanaf 1985 wordt plaatbewerking de hoofdactiviteit en wordt de naam gewijzigd in Meijer Plaatbewerking, een inmiddels gevestigde naam in de industrie. Kernwoorden als creatief, technisch, modern en betrouwbaar zorgen ervoor dat Meijer zich onderscheidt en groeit. Zo is Meijer Plaatbewerking uiteindelijk uitgegroeid van toeleverancier aan vooral de kachelindustrie tot een toeleverancier aan industrieën voor interne transportmiddelen, vuiltransportmiddelen, horeca-apparatuur, meubelen, sorteermachines, winkelinrichting, etcetera.

Meijer Plaatbewerking heeft zich sinds 1985 ontwikkeld van een lokale leverancier met 15 medewerkers tot de huidige innovatieve marktpartij met ruim 100 medewerkers. Uitzonderlijk is het gegeven dat het familiebedrijf Meijer, midden in de maatschappij van Het Bildt is blijven staan. Het personeel is niet alleen zeer ervaren maar is ook met het bedrijf diep geworteld in de streek. Het is één van de onmiskenbare kernkwaliteiten van Meijer.

Sinds 1 februari 2016 hanteert Meijer Plaatbewerking een nieuwe naam en huisstijl. Meijer Plaatbewerking heet voortaan Meijer Metal. Deze nieuwe sterke naam, met internationaal karakter, geeft beter weer waar wij als bedrijf voor willen staan. Uiteraard hoort bij deze naamswijziging een huisstijlverandering, die we doorgevoerd hebben.

Meijer is diepgeworteld in de Bildtse klei. Met een gedreven en loyaal team onder leiding van Hendrik Meijer (vierde generatie) pakken we dagelijks onze kansen en uitdagingen. Samen zorgen we ervoor dat onze kernwaarden innovatie, kwaliteit en leverbetrouwbaarheid voorop blijven staan. Wij zijn Meijer!

Kom met ons in contact

Wilt u meer weten over samenstellingen? 

Benieuwd naar ons machinepark?

Mogen wij uw partner worden in samenstellingen, omkastingen, framebouw en assemblage?

Contact Us

Please fill in your question and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.