meijer-nieuws
Niet alleen investeren in machine maar ook in mens!

Niet alleen investeren in machine maar ook in mens!

Al jaren lang biedt Meijer een lascursus aan in haar eigen fabriek. Niet alleen voor eigen werknemers maar ook voor hen die daar behoefte aan hebben in de omgeving. De lascursus is voor iedereen die gemotiveerd is en bereid is om te “leren”. Door middel van 18 dagdelen probeert Theodore Rosemond al jaren eigen mensen en die van buitenaf de kneepjes van het vak te leren. Deze dagdelen duren gemiddeld 3 uur en bestaan vaak uit 1 uur theorie.

Deze lessenreeks wordt eenmaal per jaar aangeboden aan het personeel van Meijer en iedereen mag zich vrijblijvend aanmelden voor deze cursus. Er wordt dan wel van je verwacht dat je bij deze aanmelding een motivatie schrijft waarom je deze cursus wilt gaan volgen. Hiervoor kunnen verschillende redenen zijn bijvoorbeeld; flexibeler inzetbaar willen zijn of om bepaalde werkzaamheden te kunnen doen waar een hogere certificering voor nodig is. Het is dan ook mogelijk om voor je Mig/Mag niveau 1 t/m 4 en je Tig niveau 1 t/m 4 te gaan.

Natuurlijk kost een dergelijke opleiding geld en Meijer wil dit zeker voor je bekostigen maar er worden dan natuurlijk wel van te voren afspraken gemaakt. In de vorm van een studieovereenkomst worden deze afspraken vastgelegd. “Verder is het vooral de discipline en de investering in jezelf die het traject moet doen laten slagen” aldus Rosemond. Dit doet Rosemond die naast werknemer dus ook de titel van lasmeester draagt niet alleen, Meijer werkt al jaren samen met DKD Joure en met name Anton Woelk is een veel geziene docent hier op de werkvloer. Met zijn tweeën doen zij hun uiterste best om iedereen te laten slagen voor een NIL gecertificeerde lasdiploma.

Rosemond zelf gaat soms ook nog een stapje verder door buiten kantoortijden de deur te openen voor hen die de theorie willen leren of willen oefenen. Een mailtje of telefoontje kan ook, wat er maar nodig is voor elk individu om te slagen. Daarbij maken ze het ook mogelijk voor de deelnemer om het gehele seizoen te kunnen herkansen zolang het seizoen duurt.

Meijer vindt het belangrijk om te investeren in de mens. Iedereen die werkt met Meijer weet dat kwaliteit hoog in het vaandel staat en deze wordt bepaald door het vakmanschap binnen de organisatie. Om deze hoog te houden biedt Meijer dus dergelijke kansen aan het personeel en de omgeving. We zijn dan ook ontzettend trots dat we weer elf deelnemers hebben met een nieuw lasdiploma. Sommigen wisten te slagen met vallen en opstaan en anderen met kinderlijk gemak. Desalniettemin is het knap wat zij in een relatief kort tijdsbestek hebben geleerd en gepresteerd.

Meijer wil ze bij deze nogmaals van harte feliciteren met het behalen van deze mijlpaal en hoopt dat ze de volgende keer net zo gretig zijn om zich door te ontwikkelen.

10 november 2017, 15:30

Contact Us

Please fill in your question and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.