Van zaterdagwerker tot vaste kracht

meijer-nieuws
Van zaterdagwerker tot vaste kracht

Naam: Alex de Groot

Leeftijd: 24 jaar

Functie: Allround constructie werker

Taken: Zetten, lassen, walsen, slijpen

Hobby: Knutselen aan mijn auto

Hoe ben jij bij Meijer begonnen?
Na het behalen van mijn bakkersopleiding ben ik zo’n 5 jaar geleden bij Meijer Metal begonnen als zaterdagwerker. Ik had niet zoveel zin om te werken bij een bakker en op advies van mijn broer ben ik zodoende begonnen bij Meijer. Na een jaar bood Meijer mij aan om te gaan “werken en leren”. Ik heb dit aanbod geaccepteerd en heb de BBL opleiding Allround Constructie medewerker gevolgd op het Friesland College te Leeuwarden. In de daarop volgende jaren was ik vooral actief als Zetter en als Lasser en vermaak ik mij nog steeds prima bij Meijer. Nu 5 jaar later sta ik op het punt om een vast contract te tekenen als Samensteller waar ik erg veel zin in heb.

Wat vind je zo leuk aan werken bij Meijer?
Ik vind het mooi dat je in sommige gevallen van een stuk plaatmateriaal naar een werkelijk product werkt. Je kan hier een product maken van begin tot eind en dat vind ik mooi. Daarnaast vind ik het super dat alles hier kan zoals zetten, boren, walsen, lassen, frezen en ga zo maar door. Vooral die afwisseling is erg fijn. Ook wanneer je nog in opleiding zit en nog niet precies weet wat je wilt, geeft Meijer je de mogelijkheid om overal in de keuken mee te kijken. Verder mag je in je vrijetijd ook voor jezelf aan de slag, zo maak ik zelf meubels om een extra zakcentje bij te verdienen.

Wat heeft Meijer betekend voor jou ontwikkeling?
Wat niet? Zoals ik net al zei geeft Meijer je de mogelijkheid om overal wat van mee te krijgen waardoor je je breed kan oriënteren. Daarnaast heb ik vooral de tijd en middelen gekregen van Meijer om mij te ontwikkelen en te verdiepen in werkzaamheden die ik leuk vind om te doen. Zo heb ik een aantal lasdiploma’s behaald en ben ik nu een zelfstandige zetter. Het feit dat ik nu in aanmerking kom voor een vast contract geeft ook wel aan wat de doorgroei mogelijkheden zijn binnen Meijer.

Contact Us

Please fill in your question and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.