Boon Edam

meijer-nieuws
logo_boon_edam1
boon-edam-01
boon-edam-02

“De samenwerking met Meijer Metal was al lang voor mijn tijd gaande”, vertelt manager inkoop Frank Hoonakker, “en die was al goed, maar de laatste jaren hebben we deze wel geïntensiveerd. Dat betekent vaker overleg en meer op inhoud gericht, waarbij we waarde hechten aan de expertise van Meijer Metal.”

Als voorbeeld noemt hij het project van Vialis, die o.a. de toegangspoortjes levert voor NS-stations. “Bijzonder is dat iedereen deze poortjes kent. Meijer Metalheeft in dit project niet alleen kennis geleverd, maar natuurlijk ook de delen van RVS en het laswerk, zodat wij het als een compleet geheel konden assembleren.”
Als voordeel noemt Hoonakker dat Meijer Metal, net als Boon Edam, dezelfde filosofie heeft. “Meijer Metal is een mooi bedrijf, dat inderdaad niet alleen Lean werkt, maar dat ook de verschillende afdelingen intern heeft geïntegreerd en op elkaar afgestemd. Dat is prettig, want het maakt de productie sneller, kwalitatief beter en efficiënter.”

“Wij verkopen nooit nee”, vult Hoonakker aan. “Wij werken klantspecifiek. Dat betekent dat wij ontwikkelen wat de klant wil.” Dat levert unieke situaties op, bevestigt Hoonakker volmondig. “Zo hebben we draaideuren geplaatst op de 124e verdieping van een 828-meter hoge toren in Dubai. Het zijn de twee hoogst geplaatste draaideuren ter wereld. Bovendien staat deze toren midden in de woestijn, waar het hard kan waaien. De deuren moesten dus wel stevig staan. Vandaar dat we ze helemaal verankerd hebben.

Tot slot op de veerboot van en naar Texel staan twee deuren van Boon Edam en ook die zijn niet standaard in verband met de flexibele omstandigheden. Het is een uitdaging voor ons om dergelijke projecten uit te voeren tot een goed eindresultaat.”

Contact Us

Please fill in your question and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.